1972 óta foglalkozunk kutyakiképzéssel, ezen belül 1989 óta vakvezető kutyakiképzéssel. A rendszerváltás után egyéni vállalkozóként, majd különböző gazdasági társasági formában képeztünk ki vakvezető kutyákat. Ezen kutyák többsége külföldre került, mivel a finanszírozás nem tette lehetővé a piaci alapon működő társaságok ringbe szállását a támogatásokért.

Időközben egyre több igénylő keresett minket azzal a jogos igénnyel, hogy szeretne az általunk felállított (és tőlünk nyugatabbra kötelezően elfogadott) paramétereknek megfelelő kutyához jutni.

Az egyre növekvő jogos igény hatására alakult meg néhány felkészült kiképzővel és az elkötelezett támogatókkal a VAKVEZETŐ KUTYAKIKÉPZŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE.


Az egyesület az alapító tagok szakmai tudására támaszkodva, a már generációk óta ezen a téren is kiváló eredményeket felmutató Paróvári tenyészetre és a meglévő kiképző bázisra épül.

Vagyis nem a 0-ról indulva és mások kárára kísérletezve indítjuk útjára az egyesületet, hanem megfelelő szellemi tőkével, a kiképzéshez nélkülözhetetlen tárgyi eszközökkel, kimagasló tenyész és kiképzésre váró kutyákkal rendelkezünk.
Hogy innen tovább léphessünk természetesen nélkülözhetetlen, hogy megnyerjük a segíteni akaró és tudó magánszemélyek, vállalkozások, és cégek támogatását. Mivel az alapító tagok önerőből biztosítják a működéshez szükséges telephelyet, kenneleket, irodát és ezek fenntartását, így a majdani támogatásokból befolyó összegek közvetlen és kizárólag a kutyák kiképzésével kapcsolatos költségeire fordítjuk.
A külföldi tapasztalatok alapján fontosnak tartjuk, hogy minden örökletes betegségtől mentes, ingergazdag családias környezetben igényesen felnevelt, kiegyensúlyozott idegrendszerű és jól képzett vakvezető kutyák segítsék a magyar igénylőket.

Ha céljainkkal egyet ért és lehetőségei szerint támogatni szeretné ezt a munkát, mi örömmel tájékoztatjuk akár személyesen vagy bármelyik elérhetőségünkön a további részletekről.Köszönjük!
Paróvári Emma, labrador retriever, vakvezető kutyakikéző; Kutya, kölyök, labrador, retriever, Emma, Paróvári Kennel, vavezetés, vakvezeto kutya, kutyakiképzo iskola, labrador, retriever, kutyapanzió, labrador tenyésztés, kölyök, kutya, Blindenführhund, Hundeschule, Hundepension, Labradorzucht, Welpen, Hund, Guide Dog, Breeding labradors, Boarding kennel, Puppies, Dog k, labrador, retriever, Emma, Paróvári Kennel , kiképzés, szocilizált viselkedés